Thuja Brabant

Thuja occidentalis ‘Brabant’ (Western Tree of Life ‘Brabant’) er en af ​​de stærkeste nåletræer og meget velegnet til brug som en hækplante. Denne hæk-nåletræ er let at pleje og vokser uden problemer under de fleste forhold. På grund af den ofte flerstammede vækst er thuja ‘Brabant’ hurtigt synlig. Farven på thuja ‘Brabant’ er grøn, nye skud er gullige.

Ligesom de andre hækplanter fra nåletræsfamilien er Thuja Brabant en populær plante til haven. Nåletræer er generelt ikke vanskelige at passe på og vokser hurtigt til en høj hæk. Dette gælder også Thuja occidentalis ‘Brabant’, som kan nå en højde på 2,5 til 3 meter inden for ti år. Det er også en klassiker blandt hækplanterne, som i historien ikke er ringere end buksbom eller taks. Træet fra det vestlige livets træ har kufferter og kviste lavet af robust træ. Da det også er fugtbestandigt, bruges dette træ ofte til skibsbygning. Derudover har bladene en meget specifik, behagelig duft.

Thuja ‘Brabant’ har en smuk, lysegrøn farve. Nogle nåletræer skifter farve om efteråret, det samme gør thuja ‘Brabant’. Bladene kan blive brune eller bronze om vinteren. Den nye tud om foråret er gullig i farven. På denne måde ændres denne thuja med årstiderne. Western Arborvitae har en mere slående farve end nogle andre nåletræer. Du skal være forsigtig med, at denne thuja ikke dominerer din have for meget. Pas på ikke at plante farvestrålende blomster nær thuja ‘Brabant’, ellers vil din have være for travl med hensyn til farve.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *